dimarts, 22 de setembre del 2009

El grup jove d’Unescocat impulsa una trobada de joves europeus contra el racisme

Una trentena de joves es van reunir per aprofundir els seus coneixements sobre el racisme, identificar i rebatre conductes i pràctiques xenòfobes alhora que proposar accions per lluitar contra el racisme.

El grup jove del Centre UNESCO de Catalunya – Unescocat ha organitzat una trobada de joves contra el racisme del 5 a l’11 de setembre de 2009 a Barcelona, amb l’objectiu de donar-los formació en matèria de lluita contra el racisme, intercanviar experiències i bones pràctiques i crear una xarxa que els permeti continuar promovent aquesta lluita. El programa d’activitats va girar al voltant de tres eixos: aprofundir en el coneixement sobre el racisme, identificar i reflexionar sobre conductes i pràctiques racistes i proposar accions per combatre el racisme.

Els joves participants, d’edats compreses entre els 18 i els 30 anys, procedeixen del conjunt de l’Estat Espanyol i també d’Andorra, d’Itàlia i Alemanya i col·laboren amb associacions i ONG dedicades a l’eradicació del racisme. La metodologia activa aplicada a les diferents sessions de treball combina espais d’intercanvi i debat, dinàmiques formatives a través de tallers, videofòrum, peformances i activitats culturals. Això facilita la reflexió i el debat, així com l’aprenentatge d’eines aplicades a través, entre d’altres, de dinàmiques de jocs de rol i treball en grups.

Miquel Àngel Essomba, director del Centre UNESCO de Catalunya, va donar el tret de sortida a les jornades amb una conferència sobre el “El racisme en una societat complexa i diversa” el diumenge 6 de setembre, a l’Alberg Mare de Deu de Montserrat (Pg. Mare de Déu del Coll, 41-51) on va tenir lloc la trobada.

Podeu veure els vídeos de la Trobada als enllaços següents:
http://www.youtube.com/watch?v=sSfoUXT2OQs
http://www.youtube.com/watch?v=briPHCw9DM4

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada